Björn Berg: CEO på Ngenic

Ngenic är drivande i digitaliseringen av energisektorn, vad gäller tjänster för att få produktion distribution och konsumtion av energi att samverka för att hantera övergången till ett förnybart energisystem. Framför allt arbetar vi med att göra byggnader flexibla samtidigt som vi energioptimerar. Vi kallar det Energy System Efficiency  as a Service.

Lena af Geijerstam Unger: vd på HEMAB

Lena är vd på HEMAB sedan 2017. Innan dess arbetat i ledande befattningar inom skogsindustrin och statligt. Utbildad civilingenjör från Luleå en gång i tiden, som drivs av att förbättra och bygga hållbara lösningar för samhället och affärer.

HEMAB är ett helägt kommunalt bolag som verkar inom Härnösand. Vi ansvarar för nyttigheterna vatten, avlopp, kraftvärme, elnät (land och stad), återvinning, bredband, producerar biogas och har biogastankstation, vindkraft, elladdinfra och även elförsäljning. Vi har förväntningar på oss att bidra med innovativ samhällsnytta, trygga leveranser till en låg kostnad och med hög hållbarhet  – ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det är ca 140 som arbetar inom verksamheten och vi omsätter ca 350 Mkr.

Midsummer

Midsummer tillverkar och säljer stilrena, böjbara och näst intill osynliga solpaneler i sin fabrik i Järfälla. Företaget tillverkar och säljer även tillverkningsutrustning av de böjbara och slitstarka CIGS-solcellerna. Företaget har funnits sedan 2004 och bedriver även omfattande forkning och produktutveckling – alltid med stilren design och hållbarhet i fokus.

Anna Werner: vd för föreningen Svensk Solelenergi

Svensk Solenergi är en branschförening som med cirka 260 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som flera andra aktörer som verkar inom solenergiområdet.

Lars Hedström: vice vd och grundare, Solkompaniet

Lars Hedström har arbetat med solceller sedan sekelskiftet och är en av Sveriges mest erfarna solcellsentreprenörer. Han är en av grundarna till Solkompaniet, bolaget som varit marknadsledande på solel till företag sedan 2010. Nu har bolaget över hundra anställda och Lars fokuserar idag på att göra solel riktigt stort!

Albin Hasselström: marknadschef på Kraftpojkarna

Albin är marknadschef på Kraftpojkarna sedan 2017 med erfarenhet av förnyelsebar energi, elnät och kraftsystem från tidigare roller inom ABB. Utbildad civilingenjör på Chalmers. Drivs av omställningar, förnyelse, innovation och teknik.

Kraftpojkarna är Sveriges ledande distributör inom solenergi, laddningsinfrastruktur och energilagring och en del av OK-Q8 AB. Genom fokus på innovation och partnerskap levererar vi produkter och kompletta system till hundratals återförsäljare i Norden. Kraftpojkarna tillhandahåller därtill ett omfattande utbud av tjänster såsom digitala verktyg, projektering, utbildningar, finansieringslösningar, installation och teknisk support. Vi paketerar och levererar framtidens energiinnovationer.

Joel Mars Bodell: Power2U

Power2U erbjuder digitala energitjänster, som hjälper fastighetsägare bli en viktig del av det nya hållbara energisystemet. Med en högre andel variabel elproduktion i form av vind- och solkraft ökar utmaningarna för kraftsystemet. Men vi ser det inte som en utmaning, vi ser det som en hållbar förändring med ökad fokusering på att göra det hållbart, digitalt och användarvänligt.

Det finns få som kan mer om framtidens energisystem än vår Joel Mars Bodell som har varit med Power2U sedan start. Lyssna gärna in för att höra honom berätta om de möjligheter vi står inför och varför användarvänlighet måste stå i fokus.