Solkraft Sverige

Vårt mål är solklart – vi vill göra det enkelt och tryggt för ALLA att skaffa solceller. Därför erbjuder vi nyckelfärdiga solcellsanläggningar som är skräddarsydda efter kundens behov och fastighetens unika förutsättningar. Med kostnadsfria platsbesök före offert säkerställer vi att våra kunder får rätt lösning till rätt pris. Vi har levererat, monterat och installerat fler än 1 000 anläggningar och finns idag med huvudkontor i Mölndal samt med lokalkontor i Malmö och Skövde. Genom vårt ständigt växande team av säljare och rådgivare, egna montörer och noga utvalda partners inom installation verkar vi dag i hela södra Sverige, från Ystad till Uppsala.

SoliTek

SoliTek

SoliTek är baserade i Litauens huvudstad Vilnius. De utvecklar, tillverkar, säljer och installerar dubbelglasade solpaneler av hög kvalitet, på markställning och alla typer av tak. De installerar också byggnadsintegrerade solpaneler, Building Integrated Photovaltics (BIPV). SoliTek levererar till norra Europa och Beneluxländerna, det vill säga Belgien, Nederländerna och Luxemburg, både till återförsäljare och direkt till slutkund.

SoliTek lägger stort fokus på att tillgodose efterfrågan på förnybar energiteknologi och driva sitt arbete på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Huvudkontoret är beläget i en byggnad som av den Tyska Handelskammaren 2013 utsågs till den ”Grönaste industribyggnaden i Europa”. SoliTek fokuserar även till stor del på forskning och utveckling. I samverkan med ledande Europeiska forskningsinstitut, som ISC Konstaz i Tyskland, CEA-INES i Framkrike och SINTEF i Norge, arbetar de på att förbättra dagens solpanelteknologi. Läs mer på SoliTeks hemsida

Kraftpojkarna

Vi paketerar och levererar framtidens energiinnovationer
Kraftpojkarna är Skandinaviens ledande konsultativa solkraftgrossist. Vårt erbjudande innefattar både världsledande produkter och lösningar samt klassledande tjänster som projekteringsassistans, service & support, utbildningar. Vi arbetar nära tillsammans med marknadens största och mest välrenommerade tillverkare. Genom vårt nära samarbete med våra leverantörer kan vi erbjuda den Skandinaviska solenergimarknaden mycket bra kommersiella villkor och hög produktkompetens. Hos Kraftpojkarna är du garanterad tillgång till marknadens bästa och mest kompletta sortiment av högkvalitetsprodukter inom allt från solpaneler, växelriktare och monteringsmaterial till mjukvaruverktyg, tjänster, lager och service.

CO2Pro

Som distributör levererar vi system och komponenter för solel till installatörsfirmor i Norden. Vi representerar ett antal tillverkare och varumärken som står för långsiktighet, kvalitet och innovation. Med kvalitetssäkrade produkter, bred kunskap och bra verktyg levererar vi förutsättningar till en trygg och säker lösning med solel, som håller vad som utlovas under lång tid.

SVEA Renewable Solar

SVEA Solar är en rikstäckande installatör av solceller. Som en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden erbjuder vi kompletta lösningar, från projektering till färdig anläggning. Vi jobbar långsiktigt och sätter kunden i fokus med våra ledord – Enkelt, Tryggt med Kvalitet. Vi arbetar med stora som små anläggningar mot privatpersoner, lantbruk och företag. Vi installerar alla våra anläggningar med vår egen utbildade och certifierade personal och vi har idag lokala kontor och lager i Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping, Halmstad och Karlshamn.

PPAM Solkraft

PPAM Solkraft levererar solkraftsanläggningar till alla typer av kunder – villor, BRFer, lantbruk, offentliga aktörer, industri etc. Vi levererar allt från enstaka solpaneler till nyckelfärdiga anläggningar.

PPAM Solkraft är en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Hög kompetens och erfarenhet, egen produktutveckling, snabba leveranser samt areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika. Vi har de senaste åren levererat och installerat 800 solkraftverk i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och även utomlands.

EnergiEngagemang

EnergiEngagemang har sedan 2012 installerat solenergilösningar specialiserat mot lantbruk och fastighetsinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån gårdens/fastighetens specifika förutsättningar.

Vi är leverantörsoberoende vilket innebär att vi hela tiden jobbar för att hitta de bästa produkterna som finns på marknaden och med tanke på hur teknikutvecklingen är i vår bransch har det visat sig vara ett vinnande koncept.

IBC SOLAR

Sveriges nya solcellsgrossist – med erfarenhet sedan 1982.

Våra premium partners får utbildning och produkter i världsklass. Kvalitetsgranskade delkomponenter matchas ihop till kompletta system som designas och beställs i den egna programvaran PV Manager. Som premium partner hos IBC SOLAR får du tid över för det viktigaste – dina kunder. Testa oss genom att mejla till info@ibcsolar.se.

EWS GmbH & Co. KG

Som en av Europas största solcellsgrossister samarbetar EWS med mer än 600 installatörer i Tyskland och Skandinavien.

Vi kan som expertgrossist erbjuda marknadens bästa priser på produkter från världsledande tillverkare och stödjer med vår över 30-åriga solcellserfarenhet installatörer med allt från rådgivning och projekteringar till garantiärenden och service av solcellssystem.

Vill du som slutkund ha en solcellsanläggning till marknadens bästa pris, monterad med uteslutande världsledande komponenter? Kontakta gärna oss så kopplar vi ihop dig med en av våra lokala installatörer.

SolTech Energy

SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter – kommersiella, offentliga och privata. Vi erbjuder estetiska solceller för produktion av elektricitet som är byggnadsintegrerade och därmed en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak eller en fasad. SolTech Energy handlas på First North vid Nasdaq Stockholm under kortnamnet SOLT och har över 15,000 aktieägare. I koncernen ingår även de till 51 procent samägda bolagen Advanced SolTech Sweden AB (ASAB) i Sverige och Advanced SolTech Renewable Energy (ASRE) i Kina. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Solar Supply

Vi har lång erfarenhet från solcellsbranschen och ett brett globalt kontaktnät med installatörer. Solar Supply erbjuder enskilda komponenter liksom helhetslösningar till företag och genom återförsäljare även till privatpersoner. Vi har utöver detta ett mycket kostnadseffektivt sortiment samt ett stort antal partners som kan kopplas in i olika projekt. Vänligen kontakta oss för offert och rådgivning.

ABB

ABB har varit en ledande aktör inom solenergi sedan början av 1990 när vi utvecklade en automationsplattform för världens första testanläggning för att koncentrera solenergi, Plataforma Solar de Almería (PSA). Sedan dess har vi varit engagerade i utvecklingen av solenergiteknik. Detta har gett oss en unik kompetens i hur vi bäst kontrollerar och lagrar solenergi samt effektivt omvandlar den till tillförlitlig el – redo för överföring till nätet. ABB:s portfölj av produkter, system och lösningar för solkraftindustrin är omfattande. Det varierar från nyckelfärdiga solcellkraftverk till kompletta lösningar för kraft- och automationsteknik för kommersiella, industriella fastigheter och bostäder.  ABB kompletterar nu sortimentet för solcellsapplikationer med ABB:s högeffektiva 3-fasanslutna växelriktare, med effekter från 5,8 upp till 175kW på AC-sidan. De passar perfekt för solcellsinstallationer – från villor till kommersiella fastigheter och solparker.

Weland Stål

Weland Stål är en svensk tillverkare av infästningssystem för solpaneler och taksäkerhet. Vi har ett brett sortiment och smidiga lösningar.

Nordic Solar Sweden

Nordic Solar Sweden AB med rötterna i Värmländska Nordmarken, har installerat solcellsanläggningar på den svenska solcellsmarknaden sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Töcksfors och vi har en filial i Karlstad. Vi lagerför solceller, växelriktare och montagematerial för omgående leverans för den svenska och norska marknaden.

Q CELLS Engineered in Germany

Hanwha Q CELLS‘ reputation for delivering the highest quality solar cells, modules, mounting structure systems and storage solutions stems from its unique history. As one of the PV pioneers of Europe and the world, Hanwha Q CELLS can point to more than a decade of innovation and technological market leadership. Today, the German-born, Korean-owned solar company continues to shape the industry thanks not only to its broad and high quality product portfolio, but also its passion for building strong relationships throughout the entire solar value chain. Find out more at www.q-cells.uk

Checkwatt

Vision:

Möjliggör 100% förnyelsebart energisystem genom intelligent dataanalys och kontroll. Premierar resurseffektivitet genom information, mätning och visualisering.

Verksamheter:

EnergyInBalance.com – En plattform för energi-effektivare byggnader. Energimodellering baserad på olika informationskällor: manuellt från användare, energideklarationer, mätdata från distributionsnät-operatörer. Elcertifikat och Ursprungsgarantier – tilldelning, handel, reglering av kvotplikt. Visualisering av energirelaterad data: elkonsumtion, elproduktion, fjärrvärme, drift av värmepump, väder. Larmfunktioner via analyser av mätdata. Individuell mätning och debitering av el och vatten – bra för flerbostadshus speciellt då man installerar solceller. Individuell mätning och debitering speciellt anpassad för elbilar – för flerbostadshus, bilpooler och arbetsplatser. Expediering av energilager som stationära batterier, elbilar och termisk tröghet (under utveckling). Styrning av elektriska laster för optimering av energisystemet på olika nivåer (under utveckling).

Solelgrossisten

SOLEL FÖR SOLELPROFFS.

På Solelgrossisten säljer vi bara till dig som är installatör eller återförsäljare. Vi hjälper dig att sälja och leverera rätt lösning till din kund. Vi står vid din sida hela vägen från dimensionering till driftsättning. Svarar på dina frågor. Ger råd. Hjälper till att beräkna. Och vi har branschens bästa webshop. Allt för att göra din tillvaro enklare, ditt företag lönsammare och dina kunder gladare.