Är ni intresserade av att ställa ut? Intresseanmälan för solel och angränsande tekniker skickas till sofie.orvestedt@energikontor.se.

I år utökar vi mässan med elfordon och laddinfrastruktur. För intresseanmälan maila linnea.hahne@energikontor.se.

Vill du synas lite extra? Det finns salar att hyra!

Mässhallen - Sal D

Rexel

Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi, miljövänliga och smarta lösningar som energieffektiviserar Sverige.

Rexel är en av världens största distributörer av solenergiprodukter och har många års erfarenhet inom området. Vi tror på solen som energikälla, för att klara Sveriges målsättning att ställa om till förnyelsebar energi. En klimatsmart investering i solenergi ger återbetalning på relativt kort tid. Rexel erbjuder produkter med marknadens bästa garanti och leveransvillkor från trygga leverantörer.

Kraftpojkarna

Kraftpojkarna är Skandinaviens ledande konsultativa solkraftgrossist. Vi arbetar nära tillsammans med marknadens största och mest välrenommerade tillverkare. Genom vårt nära samarbete med våra leverantörer kan vi erbjuda den Skandinaviska solenergimarknaden mycket bra kommersiella villkor och hög produktkompetens.

Hos Kraftpojkarna är du garanterad tillgång till marknadens bästa och mest kompletta sortiment av högkvalitetsprodukter inom allt från solpaneler, växelriktare och monteringsmaterial till mjukvaruverktyg, tjänster, lager och service.

CO2Pro

Som distributör levererar vi system och komponenter för solel till installatörsfirmor i Norden. Vi representerar ett antal tillverkare och varumärken som står för långsiktighet, kvalitet och innovation. Med kvalitetssäkrade produkter, bred kunskap och bra verktyg levererar vi förutsättningar till en trygg och säker lösning med solel, som håller vad som utlovas under lång tid.

Viessmann Värmeteknik

Viessmann erbjuder egentillverkade solceller från tysk fabrik med service- och försäljningsbolag i Sverige. Handla utan mellanhänder från ett av Europas största Energiteknikbolag med 99 år i branschen och omsättning ca 22 Miljarder. Stort kunnande om att koppla solceller till värmepumpar och långtidslagring av överskottsenergi. Tillverkar och säljer endast beprövad solel-teknik i form av mono- polykristallina moduler. Levererar kompletta paket med trefasomvandlare och fastsättningsdetaljer för alla tak.

Futura Energi

Futura Energi är en helhetsgrossist inom solenergi!

På Österlen installerar vi själva det vi säljer till återförsäljare i övriga landet.

Vi kan det vi säljer och ger mycket god support till våra ÅF och installatörer runt om i landet.

Sortimentet är brett för att passa alla kundtyper – lantbruk, industri eller privat!

Transparent webbshop – www.solelgrossisten.se som förenklar snabba offerter och order.

SVEA Renewable Solar

SVEA Solar är en rikstäckande installatör av solceller. Som en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden erbjuder vi kompletta lösningar, från projektering till färdig anläggning. Vi jobbar långsiktigt och sätter kunden i fokus med våra ledord – Enkelt, Tryggt med Kvalitet. Vi arbetar med stora som små anläggningar mot privatpersoner, lantbruk och företag. Vi installerar alla våra anläggningar med vår egen utbildade och certifierade personal och vi har idag lokala kontor och lager i Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping, Halmstad och Karlshamn.

PPAM Solkraft

PPAM Solkraft levererar solkraftsanläggningar till alla typer av kunder – villor, BRFer, lantbruk, offentliga aktörer, industri etc. Vi levererar allt från enstaka solpaneler till nyckelfärdiga anläggningar.

PPAM Solkraft är en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Hög kompetens och erfarenhet, egen produktutveckling, snabba leveranser samt areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika. Vi har de senaste åren levererat och installerat 800 solkraftverk i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och även utomlands.

EnergiEngagemang

EnergiEngagemang har sedan 2012 installerat solenergilösningar specialiserat mot lantbruk och fastighetsinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån gårdens/fastighetens specifika förutsättningar.

Vi är leverantörsoberoende vilket innebär att vi hela tiden jobbar för att hitta de bästa produkterna som finns på marknaden och med tanke på hur teknikutvecklingen är i vår bransch har det visat sig vara ett vinnande koncept.

Ferroamp

Ferroamp har utvecklat ett solel och energilagersystem för svenska kunder. EnergyHub integrerar solelproduktion och energilagerstyrning med ett självreglerande likströmsnät. Systemet blir skalbart, flexibelt, enklare att installera och lättare att anpassa under investeringens livslängd.
EnergyHub innehåller en smart elmätare som mäter fastighetens elförbrukning för att maximera egenkonsumtion av solel genom bättre styrning av energilagret så att kostsamma effekttoppar kan reduceras.
EnergyHub förbättrar din investering i solel med ett flertal nya funktioner som gör systemet användbart hela året, inte bara när solen skiner.

Solkompaniet

Solkompaniet har fokus på solceller. Vi arbetar i hela kedjan, från forskning och kartläggningar av fastighetsbestånd i vårt konsultbolag till installation och service av solcellsanläggningar. Våra kunder är Sveriges stora fastighetsägare och vi driver på för att solel ska vara en del av omställningen till ett helt förnybart energisystem.

Solkompaniet är också initiativtagare till Solelkommissionen, ett nätverk för att skapa regelverk som passar kundägd elproduktion.

Läs mer och prenumerera på vårt nyhetsbrev: www.solkompaniet.sewww.solelkommissionen.se

EWS GmbH & Co. KG

Som en av Europas största solcellsgrossister samarbetar EWS med mer än 600 installatörer i Tyskland och Skandinavien.

Vi kan som expertgrossist erbjuda marknadens bästa priser på produkter från världsledande tillverkare och stödjer med vår över 30-åriga solcellserfarenhet installatörer med allt från rådgivning och projekteringar till garantiärenden och service av solcellssystem.

Vill du som slutkund ha en solcellsanläggning till marknadens bästa pris, monterad med uteslutande världsledande komponenter? Kontakta gärna oss så kopplar vi ihop dig med en av våra lokala installatörer.

SolTech Energy

SolTech har fokus på byggnadsintegrerade solenergilösningar för offentliga och kommersiella fastigheter samt villor. Vi vill erbjuda lösningar som inte stör den ordinarie arkitekturen utan är en del av den. Våra semitransparenta paneler skapar nya lösningar tack vare att både tak och fasader kan släppa genom ljus, producera el och samtidigt sänka driftkostnader eftersom de stänger ute solvärme. SolTech Energy jobbar i en exklusiv relation med Sapa Building Systems för att erbjuda kompletta lösningar för solceller där man normalt installerar glas i ett aluminium parti. Nyligen har vi tillsammans lanserat en ny typ av solceller med unika designmöjligheter i olika kulörer. För privatmarknaden har vi nyligen lanserat ShingEl som är en helt byggnadsintegrerad solcell. Som rikstäckande distributör inleder vi under kvartal 4 2017 ett samarbete med Rexel som äger Storel- och Selgabutikerna.

JÖTA Gruppen

Vi på JÖTA Gruppen hjälper dig att maximera din egen produktion av solenergi. Vi levererar och installerar kompletta paket med all utrustning som behövs för att din anläggning ska stå färdig att börja producera el. Allt från rådgivning och projektering, solpaneler och säkerhetsutrustning ner till minsta skruv ingår.

JÖTA Gruppen – elentreprenad / elteknik / solenergi

Nexion Enertech

Nexion Enertech bygger energisystem för framtidens fastigheter med klimatsmart teknik och energisystem i samverkan.

Nexion kartlägger fastighetens energianvändning och skapar därifrån ett effektivt och framtidssäkert energisystem. Utgångspunkten är Nexions innovativa koncept för kombinationsdrift av geoenergi, solhybrider, solceller, återladdning, batterilager och laddstolpar. Med smart styrning får vi dessa att samverka optimalt. Våra molntjänster ger kunden verktyg för energiuppföljning och driftövervakning.

Nexion är en totalleverantör och partner som hjälper till med allt från strategi, utredning, installation till drift och underhåll

Nexions fokus är att skapa betydande energi- och miljövinster för nordiska fastighetsägare. Sänkta driftskostnader och minskad förbrukning är bra för miljön, ökar driftsnettot och ökar i förlängningen värdet på fastigheten.

Nexion är en del av Scandinavian Green Energy Invest, med bolag som Merasol och Samster.

Mälarenergi

Mälarenergi har i allt vi gör ett fokus på hållbarhet och att bygga framtidens samhälle.

Mälarenergi har lång erfarenhet och erbjuder kompletta solcellpaket, en skräddarsydd anläggning som tar avstamp i redan färdiga och beprövade lösningar. Tillsammans med en energirådgivare från Mälarenergi kommer ni fram till vilken lösning som passar er verksamhet bäst. I det ingår allt från förstudie och projektering till leverans, montage och installation. När din anläggning är i drift köper vi dessutom din eventuella överskottsel genom nettodebitering på årsbasis.

Läs mer på https://www.malarenergi.se/foretag/el/solel/

Solvio

Genom att ha ”Hållbarhet” som ett starkt ledord som vi bygger vår verksamhet på så har vi till exempel valt noggrant vilka leverantörer vi jobbar med. Exempel är vår huvudleverantör av solpaneler är ett företag inom EU som förser sin fabrik med 100% förnybar energi bland annat genom egen solenergi och bergvärme.

Solvio erbjuder första klassens produkter, helhetslösningar samt andra tjänster med fokus på hållbarhet och innovation.

ChromoGenics

ChromoGenics är ledande inom dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. Bolagets unika elektrokroma teknologi, ConverLight™, ger ett hållbart solskydd med ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. Under 2016 påbörjades kommersiell försäljning till fastighetsprojekt i Skandinavien.

Solar Supply

Vi har lång erfarenhet från solcellsbranschen och ett brett globalt kontaktnät med installatörer. Solar Supply erbjuder enskilda komponenter liksom helhetslösningar till företag och genom återförsäljare även till privatpersoner. Vi har utöver detta ett mycket kostnadseffektivt sortiment samt ett stort antal partners som kan kopplas in i olika projekt. Vänligen kontakta oss för offert och rådgivning.

Upplands Energi

Upplands Energi har med över flera hundra installerade SolElsanläggningar i Uppland både hög kompetens och erfarenhet. Vi tar dig från start till mål med din SolEl: Vi hjälper till med ansökan om investeringsbidrag, tar hand om hela installationen och köper gärna ditt eventuella elproduktionsöverskott från din SolEl. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök!

Yokk Solar AB

Yokk Solar AB sänker kundens elkostnader genom att erbjuda solel från kundens eget tak till ett konkurrenskraftigt pris. God projektekonomi uppnås genom att använda kvalitetskomponenter  i en systemdesign som är optimerad utifrån kundens elbehov. Kunden behöver inte stå för investeringen och tjänar pengar från dag 1.

Affärsmodellen har anpassats till den svenska marknaden utifrån Yokk Solars mångåriga internationella erfarenhet från solcellsmarknaderna i Tyskland och England. Sedan starten år 2010 har vi lärt oss att detaljplanera solcellsanläggningar inte bara utifrån takets och byggnadens beskaffenhet, utan även utifrån kundens förbrukningsprofil och de ekonomiska villkoren för import och export av el från och till elnätet.

ABB för solenergi

ABB har varit en ledande aktör inom solenergi sedan början av 1990 när vi utvecklade en automationsplattform för världens första testanläggning för att koncentrera solenergi, Plataforma Solar de Almería (PSA). Sedan dess har vi varit engagerade i utvecklingen av solenergiteknik. Detta har gett oss en unik kompetens i hur vi bäst kontrollerar och lagrar solenergi samt effektivt omvandlar den till tillförlitlig el – redo för överföring till nätet. ABB:s portfölj av produkter, system och lösningar för solkraftindustrin är omfattande. Det varierar från nyckelfärdiga solcellkraftverk till kompletta lösningar för kraft- och automationsteknik för kommersiella, industriella fastigheter och bostäder.  ABB kompletterar nu sortimentet för solcellsapplikationer med ABB:s TRIO-serie högeffektiva 3-fasanslutna växelriktare, med effekter från 5,8 upp till 60kW på AC-sidan. De passar perfekt för solcellsinstallationer – från villor till kommersiella fastigheter.

Glava Energy Center

Glava Energy Center är ett internationellt ledande testcenter för framtidens förnybara energilösningar!

GEC är ett utvecklingscentra på såväl regional, nationell som internationell nivå och är öppet för företag och organisationer bedriver verksamhet inom området förnybar energi eller energieffektivisering. På GEC samverkar olika aktörer för att skapa nya förutsättningar för innovation och utveckling inom förnybar energi. Syftet är att verka för hållbara lösningar och bättre utnyttjande i smarta energilösningar.

GEC finns tre mil sydost om Arvika och är även en mötesplats för både små grupper och större konferenser i egna lokaler.

Glacell

Glacell är Lambertssons varumärke för installationer av el/tele, fiber och solenergi.

Vi har installerat solceller sedan 2004.

Vi är rikstäckande med  220 elektriker. Vi är en stor aktör som både vill och måste ta extra stort ansvar när det gäller kvalitet och regelefterföljnad.

Vi kan regler, lagar och förordningar och har nödvändiga certifikat inom arbetsmiljö, likström, växelström och bygg. Vi har även ekonomisk stabilitet. Faktorer som ger trygghet till kunden.

Nordic Solar Sweden

Nordic Solar Sweden AB med rötterna i Värmländska Nordmarken, har installerat solcellsanläggningar på den svenska solcellsmarknaden sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Töcksfors och vi har en filial i Karlstad. Vi lagerför solceller, växelriktare och montagematerial för omgående leverans för den svenska och norska marknaden.

Box of ENERGY

Box of ENERGY utvecklar, tillverkar och installerar smarta enegilager system för sol och vind. Vi skapar en hållbar framtid genom att återbruka batterier från fordonsindustrin.

Under Svenska Solelsmässan i Uppsala den 28 november står Skånska Enegilösningar och Box of Energy i monter 24. Kom förbi på en kaffe och kika på vårt helhetskoncept.

Skånska Energilösningar

Skånska Energilösningar erbjuder helhetslösningar när det kommer till solceller, energilager och laddlösningar men också värme- och kylanläggningar. Vi kombinerar olika tekniker för att kunna erbjuda bästa lösning för energibesparing och egen produktion av energi. Vi hjälper er hela vägen från ax till limpa med projektering, montage, driftsättning men också genom att köpa all överskottsel från din solcellsanläggning.

Under Svenska Solelsmässan i Uppsala den 28 november står Skånska Enegilösningar och Box of Energy i monter 24. Kom förbi på en kaffe och kika på vårt helhetskoncept.

Fronius International GmbH

VI HAR TRE OMRÅDEN OCH EN PASSION: FLYTTA GRÄNSERNA FÖR DET MÖJLIGA.

Oavsett om det gäller svetsteknik, fotovoltaik eller batteri laddningsteknik − vårt krav på oss själva är alltid tydligt definierat: att vara innovationsledare. Med hjälp av cirka 3 800 medarbetare över hela världen flyttar vi gränserna för vad som är möjligt. Våra över 1 200 erhållna patent utgör beviset. Medan andra utvecklas stegvis, gör vi utvecklingssprång. Det har vi alltid gjort. En ansvarsfull hantering av våra naturtillgångar utgör grunden för vårt Företagspolicy. Mer information om alla Fronius produkter samt våra globala försäljningspartner och representanter hittar du på www.fronius.com

GREENROCK

The saltwater energy storage system is the safest and most environmentally friendly storage solution. Non-flammable, non-explosive, safe to touch, and absolutely maintenance-free are the key arguments for the GREENROCK technology . GREENROCK storage solutions are perfect for homes and commercial establishments that want to optimize their generated electricity for their own energy consumption. Even large scale applications up to MWh’s are available.

The technology has already proven itself successfully in thousands of households. Electricians appreciate the ease of installation (it is plug & play!). The environmentally compatible salt water technology is often eligible for tax credits and other financial incentives.

GREENROCK is powered by BlueSky Energy and is assembled by specialists for stationary storage systems in Austria. Find more information: www.bluesky-energy.eu

Plan 6

BayWa r.e. renewable energy GmbH

We at BayWa r.e. Solar Energy Systems GmbH offer the full range of components for photovoltaic systems: PV-storage solutions, solar modules, inverters and hot water heat pumps from industry leading manufacturers; as well as TÜV-tested mounting systems and accessories.

Together with our partner companies in the BayWa r.e. renewable energy group, we are perfectly positioned in the fields of solar, wind, bio, and geothermal energy generation to take on one of the critical challenges of our time: providing reliable and clean energy to our customers.

Weland Stål

Weland Stål är en svensk tillverkare av infästningssystem för solpaneler och taksäkerhet. Vi har ett brett sortiment och smidiga lösningar.

SolarTeknik

Förutom att värna om miljön, värnar vi om våra kunder. En långsiktig relation med fastighetsägare och fokus på energioptimering med hållbara energiinvesteringar är våran strategi. Vår gedigna kompetens inom elektriska installationer och automation, uppskattas mycket av bostadsrättsföreningar, lantbruk, företag samt offentliga organisationer.
Som svensk distributör för LG SOLAR lagerför vi LGs högkvalitativa solcellspaneler.

Huvudkontor och lager ligger i Uppsala.

Helukabel

PERSPEKTIV PÅ HELUKABEL

Helukabel grundades 1978 och är i dag en av världens ledande och mest innovativa tillverkare av ledningar och kablar till i stort sett alla industriella branscher. Huvudkontoret ligger i Tyskland med tillhörande anläggningar för produktion och distribution och dotterbolagen återfinns i drygt tjugo länder fördelade över alla världsdelar. Verksamheten i Sverige startade år 1990.

PRODUKTIONSDATA

 • Kablar och ledningar från 0,05 till 1 000 mm2
 • Årlig produktionskapacitet: 1 miljon km
 • Produktionsyta: 40 000 m2
 • Standardsortiment: 33 000 produkter
 • Centrallager i Hemmingen: 160 000 m2
 • Lager i Berlin: 5 000 m2 inomhus, 50 000 m2 utomhus

Spotscale

Spotscale provides technology that uses advanced computer vision techniques to reconstruct buildings and urban environments in 3D from drone imagery. Decoding reality for the next generation of VR devices, CAD programs and 3D printers. At Solelmässan Spotscale introduces SpotPanels, a web based tool for visualising and estimating solar panels in 3D. 

STF

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och erbjuder STF Ingenjörsutbildning utbildningar för yrkesverksamma i teknikdrivna företag.  Föreläsarna är specialister med gedigen erfarenhet och en stark förankring i näringslivet.

Vill du veta mer om solcellernas möjligheter och användningsområden?

STF erbjuder en tvådagars kurs Solceller – teknik och ekonomi.

Sal B

Cargobike Stockholm

Cargobike  -Sveriges mest sålda lådcykel med 50 återförsäljare och butik i Malmö och Stockholm.

– svensk design för familj och transport

En Cargobike är det smarta, hälsosamma och hållbara alternativet för vardagslogistiken.

Wattitud

På en elcykel från Wattitud kan du känna vinden i håret när du flyger fram genom staden, på boulevarderna, längs kanalerna, utmed havet eller på landsvägarna. Många av cyklarna kan göras ännu mer personliga med en mängd designade accessoarer som tillval. Wattitud har med sin unika design revolutionerat marknaden för elcyklar med en elcykel som inbjuder till njutning, samtidigt som en har en robust och trygg design och en oslagbar prestanda med upp till åtta mil på en laddning. Dessa högteknologiska hybridcyklar kombinerar design, prestanda och teknologi samtidigt som de bidrar till en hållbar miljö. Söker du ett miljövänligt, tyst och billigt transportmedel som samtidigt hjälper dig att hålla dig i form är en elcykel från Wattitud något för dig.

HelloRider

HelloRider är en av Sveriges största återförsäljare av elcyklar och har en ytterst attraktiv katalog med alla kända svenska märken tillsammans med några utländska favoriter. Köp din elcykel här och få den levererad gratis hem till din dörr – färdigmonterad och redo att börja användas. HelloRider erbjuder dessutom lägst prisgaranti på alla sina cyklar vilket är din försäkring för att alltid få det absolut lägsta priset.

LHS Maskiner

DELACYKEL

En cykelpool i fastigheten, på kontoret, i bostadsrättsföreningen eller där det passar gör det enklare att välja ett hållbart resealternativ. Delacykel hjälper er att få en fungerande cykelpool, med eller utan avgifter, där användarna sköter allt med sin telefon. Välj cyklar som passar ert ändamål, systemet passar alla cyklar.

Ecoproducts AB

Arrowspeed

Elcyklar från www.Arrowspeedbikes.com  samt ett koncept för elcykel med laddstation för kommuner och större företag. Smart plattform för styrning och nyttjande samt integrerade låssystem

Cykla utan ålder

Cykling utan ålder är en volontärbaserad verksamhet vars syfte är att ta ut äldre personer som bor på serviceboende eller hemma på cykelturer, för att ge dem nya intryck, se årstidernas variationer, hembygdens förändring, grönskan i parker, höra fåglarnas kvitter och kanske återse sina barndoms kvarter.

Verksamheten startade i Köpenhamn 2013, har spritts över hela världen och kom till Sverige 2015. Idag finns de trehjuliga  elcyklarna med plats för två passagerare på flera platser runt om i landet, från Malmö i söder till Vännäs i norr.

Syftet med föreningen Cykling utan ålder är att sprida verksamheten över landet för att så många äldre som möjligt ska få möjlighet att komma ut på cykelturer. Flera undersökningar har visat att en cykeltur gör stor nytta för de äldre, de blir piggare och gladare, talar ofta om cykelturen och vill i regel ut och cykla igen. I vissa fall har man till och med kunnat dra ner på medicineringen.

Föreningen försöker även att etablera verksamheten för funktionshindrade personer och inom sjuk- och rehabiliteringsvården.

Upplands Bilforum

 • är återförsäljare för Kia, Adria, Kabe, SunLiving och Ryds
 • är ett starkt växande företag som bl.a. är Sveriges största återförsäljare för Kia.
 • vi jobbar brett med nya och begagnade personbilar, husbilar och husvagnar samt motorbåtar.
 • vi säljer 2.400 fordon per år
 • Vi har valt att jobba med Kia för de har samma värderingar och framtidstänk som vi. Kia ligger i framkant på många områden och är bl.a. det företaget som återinvesterar mest i forskning och utveckling. Det har resulterat i produkter som har en världsomspännande konkurrenskraft. Senaste bilarna är miljösmarta och drivs med plug-in teknik och är testvinnare i sina klasser. Alla motorer är dessutom Euro 6 klassade.

Besök oss du också för att prata smart bilval! Välkommen!

Solcellskollen

Solcellskollen är en webbtjänst som på ett enkelt sätt hjälper de som själva vill satsa på solceller. Detta görs genom att samla den information och de tjänster som de flesta behöver inför och under en investering i solceller, med målet att uppnå en mer lättorienterad och transparent svensk solcellsmarknad. Erik Wallnér, medgrundare till Solcellskollen, kommer att vara på mässan för att intervjua intressanta personer till sin podd med samma namn som webbtjänsten: solcellskollen.se