Är ni intresserade av att ställa ut? Intresseanmälan skickas till sofie.orvestedt@energikontor.se.

Mässhallen

Rexel

Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi, miljövänliga och smarta lösningar som energieffektiviserar Sverige.

Rexel är en av världens största distributörer av solenergiprodukter och har många års erfarenhet inom området. Vi tror på solen som energikälla, för att klara Sveriges målsättning att ställa om till förnyelsebar energi. En klimatsmart investering i solenergi ger återbetalning på relativt kort tid. Rexel erbjuder produkter med marknadens bästa garanti och leveransvillkor från trygga leverantörer.

Kraftpojkarna

Kraftpojkarna är Skandinaviens ledande konsultativa solkraftgrossist. Vi arbetar nära tillsammans med marknadens största och mest välrenommerade tillverkare. Genom vårt nära samarbete med våra leverantörer kan vi erbjuda den Skandinaviska solenergimarknaden mycket bra kommersiella villkor och hög produktkompetens.

Hos Kraftpojkarna är du garanterad tillgång till marknadens bästa och mest kompletta sortiment av högkvalitetsprodukter inom allt från solpaneler, växelriktare och monteringsmaterial till mjukvaruverktyg, tjänster, lager och service.

CO2Pro

Som distributör levererar vi system och komponenter för solel till installatörsfirmor i Norden. Vi representerar ett antal tillverkare och varumärken som står för långsiktighet, kvalitet och innovation. Med kvalitetssäkrade produkter, bred kunskap och bra verktyg levererar vi förutsättningar till en trygg och säker lösning med solel, som håller vad som utlovas under lång tid.

SVEA Renewable Solar

SVEA Solar är en rikstäckande installatör av solceller. Som en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden erbjuder vi kompletta lösningar, från projektering till färdig anläggning. Vi jobbar långsiktigt och sätter kunden i fokus med våra ledord – Enkelt, Tryggt med Kvalitet. Vi arbetar med stora som små anläggningar mot privatpersoner, lantbruk och företag. Vi installerar alla våra anläggningar med vår egen utbildade och certifierade personal och vi har idag lokala kontor och lager i Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping, Halmstad och Karlshamn.

PPAM Solkraft

PPAM Solkraft levererar solkraftsanläggningar till alla typer av kunder – villor, BRFer, lantbruk, offentliga aktörer, industri etc. Vi levererar allt från enstaka solpaneler till nyckelfärdiga anläggningar.

PPAM Solkraft är en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Hög kompetens och erfarenhet, egen produktutveckling, snabba leveranser samt areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika. Vi har de senaste åren levererat och installerat 800 solkraftverk i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och även utomlands.

EnergiEngagemang

EnergiEngagemang har sedan 2012 installerat solenergilösningar specialiserat mot lantbruk och fastighetsinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån gårdens/fastighetens specifika förutsättningar.

Vi är leverantörsoberoende vilket innebär att vi hela tiden jobbar för att hitta de bästa produkterna som finns på marknaden och med tanke på hur teknikutvecklingen är i vår bransch har det visat sig vara ett vinnande koncept.

Ferroamp

Ferroamp har utvecklat ett solel och energilagersystem för svenska kunder. EnergyHub integrerar solelproduktion och energilagerstyrning med ett självreglerande likströmsnät. Systemet blir skalbart, flexibelt, enklare att installera och lättare att anpassa under investeringens livslängd.
EnergyHub innehåller en smart elmätare som mäter fastighetens elförbrukning för att maximera egenkonsumtion av solel genom bättre styrning av energilagret så att kostsamma effekttoppar kan reduceras.
EnergyHub förbättrar din investering i solel med ett flertal nya funktioner som gör systemet användbart hela året, inte bara när solen skiner.

Solkompaniet

Solkompaniet har fokus på solceller. Vi arbetar i hela kedjan, från forskning och kartläggningar av fastighetsbestånd i vårt konsultbolag till installation och service av solcellsanläggningar. Våra kunder är Sveriges stora fastighetsägare och vi driver på för att solel ska vara en del av omställningen till ett helt förnybart energisystem.

Solkompaniet är också initiativtagare till Solelkommissionen, ett nätverk för att skapa regelverk som passar kundägd elproduktion.

Läs mer och prenumerera på vårt nyhetsbrev: www.solkompaniet.sewww.solelkommissionen.se

IBC SOLAR

Sveriges nya solcellsgrossist – med erfarenhet sedan 1982.

Våra premium partners får utbildning och produkter i världsklass. Kvalitetsgranskade delkomponenter matchas ihop till kompletta system som designas och beställs i den egna programvaran PV Manager. Som premium partner hos IBC SOLAR får du tid över för det viktigaste – dina kunder. Testa oss genom att mejla till info@ibcsolar.se.

Just nu har vi ett specialerbjudande. Vi projekterar dina tre första objekt utan kostnad! Läs mer om oss på www.ibcsolar.se

EWS GmbH & Co. KG

Som en av Europas största solcellsgrossister samarbetar EWS med mer än 600 installatörer i Tyskland och Skandinavien.

Vi kan som expertgrossist erbjuda marknadens bästa priser på produkter från världsledande tillverkare och stödjer med vår över 30-åriga solcellserfarenhet installatörer med allt från rådgivning och projekteringar till garantiärenden och service av solcellssystem.

Vill du som slutkund ha en solcellsanläggning till marknadens bästa pris, monterad med uteslutande världsledande komponenter? Kontakta gärna oss så kopplar vi ihop dig med en av våra lokala installatörer.

SolTech Energy

SolTech har fokus på byggnadsintegrerade solenergilösningar för offentliga och kommersiella fastigheter samt villor. Vi vill erbjuda lösningar som inte stör den ordinarie arkitekturen utan är en del av den. Våra semitransparenta paneler skapar nya lösningar tack vare att både tak och fasader kan släppa genom ljus, producera el och samtidigt sänka driftkostnader eftersom de stänger ute solvärme. SolTech Energy jobbar i en exklusiv relation med Sapa Building Systems för att erbjuda kompletta lösningar för solceller där man normalt installerar glas i ett aluminium parti. Nyligen har vi tillsammans lanserat en ny typ av solceller med unika designmöjligheter i olika kulörer. För privatmarknaden har vi nyligen lanserat ShingEl som är en helt byggnadsintegrerad solcell.

JÖTA Gruppen

Vi på JÖTA Gruppen hjälper dig att maximera din egen produktion av solenergi. Vi levererar och installerar kompletta paket med all utrustning som behövs för att din anläggning ska stå färdig att börja producera el. Allt från rådgivning och projektering, solpaneler och säkerhetsutrustning ner till minsta skruv ingår.

JÖTA Gruppen – elentreprenad / elteknik / solenergi

Solvio

Genom att ha ”Hållbarhet” som ett starkt ledord som vi bygger vår verksamhet på så har vi till exempel valt noggrant vilka leverantörer vi jobbar med. Exempel är vår huvudleverantör av solpaneler är ett företag inom EU som förser sin fabrik med 100% förnybar energi bland annat genom egen solenergi och bergvärme.

Solvio erbjuder första klassens produkter, helhetslösningar samt andra tjänster med fokus på hållbarhet och innovation.

Solar Supply

Vi har lång erfarenhet från solcellsbranschen och ett brett globalt kontaktnät med installatörer. Solar Supply erbjuder enskilda komponenter liksom helhetslösningar till företag och genom återförsäljare även till privatpersoner. Vi har utöver detta ett mycket kostnadseffektivt sortiment samt ett stort antal partners som kan kopplas in i olika projekt. Vänligen kontakta oss för offert och rådgivning.

ABB för solenergi

ABB har varit en ledande aktör inom solenergi sedan början av 1990 när vi utvecklade en automationsplattform för världens första testanläggning för att koncentrera solenergi, Plataforma Solar de Almería (PSA). Sedan dess har vi varit engagerade i utvecklingen av solenergiteknik. Detta har gett oss en unik kompetens i hur vi bäst kontrollerar och lagrar solenergi samt effektivt omvandlar den till tillförlitlig el – redo för överföring till nätet. ABB:s portfölj av produkter, system och lösningar för solkraftindustrin är omfattande. Det varierar från nyckelfärdiga solcellkraftverk till kompletta lösningar för kraft- och automationsteknik för kommersiella, industriella fastigheter och bostäder.  ABB kompletterar nu sortimentet för solcellsapplikationer med ABB:s TRIO-serie högeffektiva 3-fasanslutna växelriktare, med effekter från 5,8 upp till 60kW på AC-sidan. De passar perfekt för solcellsinstallationer – från villor till kommersiella fastigheter.

Nyedal Solenergi

TILLSAMMANS FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID – Nyedal Solenergi har varit verksamma inom solenergi sedan 2007. Målet är att leda utvecklingen av nya produkter och tjänster på den Svenska samt Norska marknaden. Med stor kunskap, brett produktutbud och positiv inställning har Nyedal Solenergi monterat små och stora anläggningar över hela Sverige.

Glava Energy Center

Glava Energy Center är ett internationellt ledande testcenter för framtidens förnybara energilösningar!

GEC är ett utvecklingscentra på såväl regional, nationell som internationell nivå och är öppet för företag och organisationer bedriver verksamhet inom området förnybar energi eller energieffektivisering. På GEC samverkar olika aktörer för att skapa nya förutsättningar för innovation och utveckling inom förnybar energi. Syftet är att verka för hållbara lösningar och bättre utnyttjande i smarta energilösningar.

GEC finns tre mil sydost om Arvika och är även en mötesplats för både små grupper och större konferenser i egna lokaler.

Fronius International GmbH

VI HAR TRE OMRÅDEN OCH EN PASSION: FLYTTA GRÄNSERNA FÖR DET MÖJLIGA.

Oavsett om det gäller svetsteknik, fotovoltaik eller batteri laddningsteknik − vårt krav på oss själva är alltid tydligt definierat: att vara innovationsledare. Med hjälp av cirka 3 800 medarbetare över hela världen flyttar vi gränserna för vad som är möjligt. Våra över 1 200 erhållna patent utgör beviset. Medan andra utvecklas stegvis, gör vi utvecklingssprång. Det har vi alltid gjort. En ansvarsfull hantering av våra naturtillgångar utgör grunden för vårt Företagspolicy. Mer information om alla Fronius produkter samt våra globala försäljningspartner och representanter hittar du på www.fronius.com

GREENROCK

The saltwater energy storage system is the safest and most environmentally friendly storage solution. Non-flammable, non-explosive, safe to touch, and absolutely maintenance-free are the key arguments for the GREENROCK technology . GREENROCK storage solutions are perfect for homes and commercial establishments that want to optimize their generated electricity for their own energy consumption. Even large scale applications up to MWh’s are available.

The technology has already proven itself successfully in thousands of households. Electricians appreciate the ease of installation (it is plug & play!). The environmentally compatible salt water technology is often eligible for tax credits and other financial incentives.

GREENROCK is powered by BlueSky Energy and is assembled by specialists for stationary storage systems in Austria. Find more information: www.bluesky-energy.eu

Weland Stål

Weland Stål är en svensk tillverkare av infästningssystem för solpaneler och taksäkerhet. Vi har ett brett sortiment och smidiga lösningar.

Nordic Solar Sweden

Nordic Solar Sweden AB med rötterna i Värmländska Nordmarken, har installerat solcellsanläggningar på den svenska solcellsmarknaden sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Töcksfors och vi har en filial i Karlstad. Vi lagerför solceller, växelriktare och montagematerial för omgående leverans för den svenska och norska marknaden.

Hanwha Q-cells

Solelgrossisten

SAJ Electric Europe BVBA

Guangzhou Sanjing Electric Co., Ltd (simply SAJ) is a state-level high-tech enterprise specially focusing on motor drive & control technology, renewable energy conversion, transmission and storage solutions. With a strong R&D and service team and through more than a decade of development in manufacturing and sales of inverters and AC drives and eSolar ecological system as a perfect service system, SAJ has gained lots of achievements in both products development and market development. SAJ products have gained domestic & international honors such as TÜV Rheinland Award. With the strategy of local service network, SAJ has more than 20 branch offices and over 80 service centers in China, and its overseas service center has expanded to Germany, Belgium, Turkey, Australia, India, Brazil and other countries.

Checkwatt

Energi- och klimatrådgivarna i Uppsala län

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. En energi- och klimatrådgivare kan hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ och känner till de lokala förhållandena där du bor. I Uppsala län arbetar vi mycket med att vara ett stöd i processen med att skaffa solceller för våra målgrupper privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Rådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Plan 6

Spotscale

Spotscale provides technology that uses advanced computer vision techniques to reconstruct buildings and urban environments in 3D from drone imagery. Decoding reality for the next generation of VR devices, CAD programs and 3D printers. At Solelmässan Spotscale introduces SpotPanels, a web based tool for visualising and estimating solar panels in 3D. 

Utställning av mindre elfordon - Sal B

LHS Maskiner

LHS Maskiner är en komplett leverantör av maskiner för grönyte och fastighetsskötsel.

Vi har bl.a flera modellar av elbilar med flak och skåp, gräsklippare, eldrivna handmaskiner, redskapsbärare, traktorer med mera.

Under mässan så kommer vi att visa upp elbilar och eldrivna handmaskiner.

Vi finns på Östra Bangatan 2 i Arlandastad med försäljning, service och reservdelar, varmt välkommen

Cykla utan ålder

Cykling utan ålder är en volontärbaserad verksamhet vars syfte är att ta ut äldre personer som bor på serviceboende eller hemma på cykelturer, för att ge dem nya intryck, se årstidernas variationer, hembygdens förändring, grönskan i parker, höra fåglarnas kvitter och kanske återse sina barndoms kvarter.

Verksamheten startade i Köpenhamn 2013, har spritts över hela världen och kom till Sverige 2015. Idag finns de trehjuliga  elcyklarna med plats för två passagerare på flera platser runt om i landet, från Malmö i söder till Vännäs i norr.

Syftet med föreningen Cykling utan ålder är att sprida verksamheten över landet för att så många äldre som möjligt ska få möjlighet att komma ut på cykelturer. Flera undersökningar har visat att en cykeltur gör stor nytta för de äldre, de blir piggare och gladare, talar ofta om cykelturen och vill i regel ut och cykla igen. I vissa fall har man till och med kunnat dra ner på medicineringen.

Föreningen försöker även att etablera verksamheten för funktionshindrade personer och inom sjuk- och rehabiliteringsvården.

Elcykelpunkten

Elcykelpunkten är en av Sveriges största återförsäljare av kvalitativa elcyklar från många kända varumärken. De har sitt huvudkontor i Stockholm och har servicepartners runtom i hela Sverige. Att satsa på elcyklar som förmånscyklar till sina anställda har många företag satsat på. Många väljer även att ha en elcykelpool för att använda i tjänsten då man insett de stora miljövinsterna samt kostnadsreduceringarna jämfört med bil i storstäderna. Elcykelpunkten har även möjlighet att vid större order skräddarsy hela cykeln till just ert företag med färger och ramtryck. Lägst prisgaranti och utomstående service!

Cityzapnow

Kom till oss och provkör det senaste inom små, smarta eldrivna fordon för citynära trafik.

Cityzapnow AB leasar ut smarta elfordon till ditt företag för ett hållbart, flexibelt och enkelt resande.

Välj mellan att bli medlem i någon av våra elfordonspooler eller leasa ett fordon till ditt företag.