Krannich Solar

Krannich Solar har varit en pålitlig leverantör till solcellsintallatörer sedan 1995. De erbjuder allt branschen behöver för en ljusare framtid: goda råd, effektiv logistik och marknadens bredaste produktportfölj.  Krannich Solar finns idag i 23 länder med över 370 anställda, och på Svenska Solelmässan 2019 har du möjlighet att träffa hela deras svenska team.

Solarenergy Scandinavia

Solarenergy Scandinavia AB är en ledande aktör gällande design, installation och service av stora solcellsystem på fastigheter och BRF:er. Vi har bla jobbat i två år med Vasakronans största anläggningar. Våra kalkyler blir mycket noggranna genom 3D-modeller (drönare) och skugganalyser, solinstrålning och produktion för varje timme under året. Med vårt miljö och kvalitetsystem färdigställer vi nyckelfärdiga solelsprojekt – tryggt effektivt och smart. Välkommen att besöka oss på vid stora föreläsningssalen.

Solel 2.0

 

 

Ferroamp integrerar solelproduktion med smart energilagring och effektkontroll!

SolarEdge

SolarEdge är en global ledare inom smart energiteknologi. Genom kombinationen av ingenjörsteknik i världsklass och ett obevekligt fokus på innovation, skapar vi smarta energiprodukter och lösningar som driver våra liv och framtida utveckling. SolarEdge har utvecklat en intelligent växelriktarlösning som förändrat sättet som energi utvinns och hanteras i solenergisystem. SolarEdge DC-optimerade växelriktarlösning maximerar energiproduktionen samtidigt som kostnaden för producerad energi kan sänkas. Inom smart energiteknologi erbjuder SolarEdge dessutom ett brett utbud av tjänster inom både solenergi, batterilagring, EV-laddning, UPS-system samt elnätstjänster.

Dome Solar

Dome Solar utvecklar och tillverkar monteringssystem i hög standard designade för solceller. Företaget som ligger i västra Frankrike grundades 2008 och har snabbt blivit en nyckelaktör inom solenergi. Dome Solar besitter hög kompetens inom design, konstruktion och försäljning av monteringssystem för solpaneler för stora tak. Företaget förlitar sig mycket på sin innovativa styrka och har sedan 2010 tagit fem patent.

Midsummer

Midsummer är den världsledande leverantören av färdiga CIGS-produktionssystem. Dessutom producerar och säljer Midsummer flexibla, lättviktiga solpaneler som fungerar väl för marknader med viktrestriktioner. Företaget grundades 2004 och har produktion av verktyg och moduler förlagd i Järfälla.

Benders

Benders ambition är att vara ett starkt, svenskt, familjeägt företag som utvecklar, producerar och marknadsför konkurrenskraftiga produkter och tjänster av hög kvalitet för bygg- och anläggningssektorn, inklusive den nya solpanelen SunWave.

Senergia

Senergia är en ledande nordisk grossist. Vi är till för dig som är specialiserad inom solenergi och som avser att förbättra ditt erbjudande inom solenergi. Vi hjälper till med projektering och tekniskt affärsstöd.

Senergia har regelbudna utbildningar som vänder sig till som är säljare, installatör, elkonsult osv. Från vårt logistikcenter i Sverige distribuerar vi över hela norden.

Aktea

Akteas konsulter är oberoende specialister på solel, energieffektivisering och sund inomhusmiljö i fastigheter. Utöver solelstrategier, förstudier, upphandlingsstöd och utvärderingar av solcellsanläggningar erbjuder vi bland annat tjänster inom energieffektivisering, energisamordning och energikartläggning. Aktea leder nätverket Samling för Solel och arbetar just nu med att ena solcellsbranschen kring riktlinjer och krav för upphandling av solcellsanläggningar. Kom till oss och prata sol!

Energimyndigheten

Energimyndigheten verkar för ett hållbart energisystem, och arbetar aktivt med inriktningen att vi nationellt ska nå en 100 procent förnybar elproduktion till år 2040. Som ett led i att öka solens del i framtidens samhällsbygge har Energimyndigheten tagit fram informationsplattformen Solelportalen. Portalen syftar till att underlätta för småhusägare/villaägare och näringsidkare/fastighetsägare att avgöra om en investering i solceller är ett intressant alternativ för det egna hushållet eller fastigheten.

SEBAB AB

Med erfarenhet av finansiering (EPC), projektering och projektleverans av förnyelsebara energisystem inom vind-solel sedan 2002, erbjuder SEBAB

kundanpassade tak och markinstallationer av solelanläggningar till energibolag, offentlig sektor, fastighetsbolag och industrikunder

med ett intresse av hållbarhet och lönsamhet. Vi ingår i Harju Elekter Gruppen som omsätter 1200MSEK med 700 anställda och vi har kontor i

Malmö, Finspång, Stockholm och Borlänge. Egna ingenjörer och lokala partners för kompletta leveranser. Vi lagerför vårt utbud i Sverige.

Solkraft Sverige

Vårt mål är solklart – vi vill göra det enkelt och tryggt för ALLA att skaffa solceller. Därför erbjuder vi nyckelfärdiga solcellsanläggningar som är skräddarsydda efter kundens behov och fastighetens unika förutsättningar. Med kostnadsfria platsbesök före offert säkerställer vi att våra kunder får rätt lösning till rätt pris. Vi har levererat, monterat och installerat fler än 1 000 anläggningar och finns idag med huvudkontor i Mölndal samt med lokalkontor i Malmö och Skövde. Genom vårt ständigt växande team av säljare och rådgivare, egna montörer och noga utvalda partners inom installation verkar vi dag i hela södra Sverige, från Ystad till Uppsala.

GermanSolar

Germansolar är idag ett Grossistföretag som levererar produkter i hela Sverige.

Vi har gjort den långa resan med start 2012 då vi gjorde allt, monterade projekterade och sålde nyckelfärdiga anläggningar, tills idag då vi fungerar som ett Grossistföretag sedan hösten 2018 med hundratalet anslutna återförsäljare.

Vi kommer på denna mässan att presentera vår portal SolarSales, det är det perfekta verktyget för alla återförsäljare. Det hjälper till att spara massor av tid! håller reda på offerter, ordrar och Leads. Minimerar felräkningar och ökar ”hitraten” i företaget!

SoliTek

SoliTek

SoliTek är baserade i Litauens huvudstad Vilnius. De utvecklar, tillverkar, säljer och installerar dubbelglasade solpaneler av hög kvalitet, på markställning och alla typer av tak. De installerar också byggnadsintegrerade solpaneler, Building Integrated Photovaltics (BIPV). SoliTek levererar till norra Europa och Beneluxländerna, det vill säga Belgien, Nederländerna och Luxemburg, både till återförsäljare och direkt till slutkund.

SoliTek lägger stort fokus på att tillgodose efterfrågan på förnybar energiteknologi och driva sitt arbete på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Huvudkontoret är beläget i en byggnad som av den Tyska Handelskammaren 2013 utsågs till den ”Grönaste industribyggnaden i Europa”. SoliTek fokuserar även till stor del på forskning och utveckling. I samverkan med ledande Europeiska forskningsinstitut, som ISC Konstaz i Tyskland, CEA-INES i Framkrike och SINTEF i Norge, arbetar de på att förbättra dagens solpanelteknologi. Läs mer på SoliTeks hemsida

Kraftpojkarna

Vi paketerar och levererar framtidens energiinnovationer
Kraftpojkarna är Skandinaviens ledande konsultativa solkraftgrossist. Vårt erbjudande innefattar både världsledande produkter och lösningar samt klassledande tjänster som projekteringsassistans, service & support, utbildningar. Vi arbetar nära tillsammans med marknadens största och mest välrenommerade tillverkare. Genom vårt nära samarbete med våra leverantörer kan vi erbjuda den Skandinaviska solenergimarknaden mycket bra kommersiella villkor och hög produktkompetens. Hos Kraftpojkarna är du garanterad tillgång till marknadens bästa och mest kompletta sortiment av högkvalitetsprodukter inom allt från solpaneler, växelriktare och monteringsmaterial till mjukvaruverktyg, tjänster, lager och service.

CO2Pro

Som distributör levererar vi system och komponenter för solel till installatörsfirmor i Norden. Vi representerar ett antal tillverkare och varumärken som står för långsiktighet, kvalitet och innovation. Med kvalitetssäkrade produkter, bred kunskap och bra verktyg levererar vi förutsättningar till en trygg och säker lösning med solel, som håller vad som utlovas under lång tid.

SVEA Renewable Solar

SVEA Solar är en rikstäckande installatör av solceller. Som en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden erbjuder vi kompletta lösningar, från projektering till färdig anläggning. Vi jobbar långsiktigt och sätter kunden i fokus med våra ledord – Enkelt, Tryggt med Kvalitet. Vi arbetar med stora som små anläggningar mot privatpersoner, lantbruk och företag. Vi installerar alla våra anläggningar med vår egen utbildade och certifierade personal och vi har idag lokala kontor och lager i Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping, Halmstad och Karlshamn.

PPAM Solkraft

PPAM Solkraft levererar solkraftsanläggningar till alla typer av kunder – villor, BRFer, lantbruk, offentliga aktörer, industri etc. Vi levererar allt från enstaka solpaneler till nyckelfärdiga anläggningar.

PPAM Solkraft är en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Hög kompetens och erfarenhet, egen produktutveckling, snabba leveranser samt areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika. Vi har de senaste åren levererat och installerat 800 solkraftverk i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och även utomlands.

EnergiEngagemang

EnergiEngagemang har sedan 2012 installerat solenergilösningar specialiserat mot lantbruk och fastighetsinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån gårdens/fastighetens specifika förutsättningar.

Vi är leverantörsoberoende vilket innebär att vi hela tiden jobbar för att hitta de bästa produkterna som finns på marknaden och med tanke på hur teknikutvecklingen är i vår bransch har det visat sig vara ett vinnande koncept.

IBC SOLAR

Sveriges nya solcellsgrossist – med erfarenhet sedan 1982.

Våra premium partners får utbildning och produkter i världsklass. Kvalitetsgranskade delkomponenter matchas ihop till kompletta system som designas och beställs i den egna programvaran PV Manager. Som premium partner hos IBC SOLAR får du tid över för det viktigaste – dina kunder. Testa oss genom att mejla till info@ibcsolar.se.

EWS GmbH & Co. KG

Som en av Europas största solcellsgrossister samarbetar EWS med mer än 600 installatörer i Tyskland och Skandinavien.

Vi kan som expertgrossist erbjuda marknadens bästa priser på produkter från världsledande tillverkare och stödjer med vår över 30-åriga solcellserfarenhet installatörer med allt från rådgivning och projekteringar till garantiärenden och service av solcellssystem.

Vill du som slutkund ha en solcellsanläggning till marknadens bästa pris, monterad med uteslutande världsledande komponenter? Kontakta gärna oss så kopplar vi ihop dig med en av våra lokala installatörer.

SolTech Energy

SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter – kommersiella, offentliga och privata. Vi erbjuder estetiska solceller för produktion av elektricitet som är byggnadsintegrerade och därmed en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak eller en fasad. SolTech Energy handlas på First North vid Nasdaq Stockholm under kortnamnet SOLT och har över 15,000 aktieägare. I koncernen ingår även de till 51 procent samägda bolagen Advanced SolTech Sweden AB (ASAB) i Sverige och Advanced SolTech Renewable Energy (ASRE) i Kina. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Solar Supply

Vi har lång erfarenhet från solcellsbranschen och ett brett globalt kontaktnät med installatörer. Solar Supply erbjuder enskilda komponenter liksom helhetslösningar till företag och genom återförsäljare även till privatpersoner. Vi har utöver detta ett mycket kostnadseffektivt sortiment samt ett stort antal partners som kan kopplas in i olika projekt. Vänligen kontakta oss för offert och rådgivning.

Glava Energy Center

Glava Energy Center firar 10 år som internationellt ledande innovationscenter med fokus solenergi samt en nationellt ledande utbildningsaktör för solelinstallatörer och den enda med praktiska moment i utbildningen.

GEC är ett utvecklingscentra på såväl regional, nationell som internationell nivå och är öppet för företag och organisationer bedriver verksamhet inom området förnybar energi eller energieffektivisering. På GEC samverkar olika aktörer för att skapa nya förutsättningar för innovation och utveckling inom förnybar energi. Syftet är att verka för hållbara lösningar och bättre utnyttjande i smarta energilösningar.

GEC finns tre mil sydost om Arvika och är även en mötesplats för både små grupper och större konferenser i egna lokaler.

Fronius International GmbH

VI HAR TRE OMRÅDEN OCH EN PASSION: FLYTTA GRÄNSERNA FÖR DET MÖJLIGA.

Oavsett om det gäller svetsteknik, fotovoltaik eller batteri laddningsteknik − vårt krav på oss själva är alltid tydligt definierat: att vara innovationsledare. Med hjälp av cirka 3 800 medarbetare över hela världen flyttar vi gränserna för vad som är möjligt. Våra över 1 200 erhållna patent utgör beviset. Medan andra utvecklas stegvis, gör vi utvecklingssprång. Det har vi alltid gjort. En ansvarsfull hantering av våra naturtillgångar utgör grunden för vårt Företagspolicy. Mer information om alla Fronius produkter samt våra globala försäljningspartner och representanter hittar du på www.fronius.com

Weland Stål

Weland Stål är en svensk tillverkare av infästningssystem för solpaneler och taksäkerhet. Vi har ett brett sortiment och smidiga lösningar.

Nordic Solar Sweden

Nordic Solar Sweden AB med rötterna i Värmländska Nordmarken, har installerat solcellsanläggningar på den svenska solcellsmarknaden sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Töcksfors och vi har en filial i Karlstad. Vi lagerför solceller, växelriktare och montagematerial för omgående leverans för den svenska och norska marknaden.

Hanwha Q CELLS

Hanwha Q CELLS är en av de största solcellstillverkarna på marknaden. Företaget är baserat i Sydkorea och Tyskland och levererar idag solcellspaneler, moduler, fästanordningar och lösningar inom energilagring. De utvecklar, tillverkar och erbjuder allt från mindre solpaneler för enskilda hushåll till fullskaliga solcellsparker.

Checkwatt

Checkwatt möjliggör ett 100 procent förnybart energisystem genom intelligent dataanalys och automatisk kontroll över laster och generatorer. Genom information, mätning och visualisering skapar de förutsättningar för högre resurseffektivitet. Plattformen EnergyInBalance.com är framtagen för energimodellering för mer energieffektiva byggnader: genom den kan data analyseras och visualiseras, som till exempel mätdata från distributionsnät, energideklarationer, elkonsumtion och så vidare.

TRITEC

TRITEC är ett schweiziskt företag med över 25 år i branschen som är specialiserade på att generera förnybar energi med solcellssystem. TRITEC distribuerar och installerar stora solcellsparker världen över – de har 1 500 installationspartners och genomför över 5 000 solcellsprojekt årligen.

Solelgrossisten

Solel för solelproffs – Solelgrossisten är ett svenskt företag för installatörer och återförsäljare: ”Vi hjälper dig att sälja och leverera rätt lösning till din kund. Vi står vid din sida hela vägen från dimensionering till driftsättning. Svarar på dina frågor. Ger råd. Hjälper till att beräkna. Och vi har branschens bästa webbshop. Allt för att göra din tillvaro enklare, ditt företag lönsammare och dina kunder gladare”.

Solarclarity

Solarclarity var med och grundade den holländska marknaden för solenergi och har nu blivit en internationell ledare.

Vi är specialister på högkvalitativa produkter för solenergisystem. Från vårt distributionscenter nära Amsterdam (Nederländerna) levererar vi ett utvalt sortiment av solpaneler, växelriktare, batterier, energihanteringssystem, övervakningssystem och andra tillbehör till installatörer i hela Europa.

I Nederländerna tillhandahåller Solarclarity också teknik och finansiering av storskaliga solenergianläggningar för företagstak. Dessutom lanserar vi på den nederländska marknaden det nya konceptet Bliq: En plattform där användare kan få fördelar på elmarknaden som har blivit möjliga genom utveckling av solenergi, batteriteknik och energihantering.

Denna spridning av aktiviteter har optimerat Solarclarity för den nya energivärlden där solenergi kommer att ta en dominerande ställning. Vår webbshop gör beställningen snabbare, billigare och effektivare tack vare tillgång till vårt kompletta sortiment inklusive dina egna priser, tekniska funktioner och nedladdningar 24/7.

Solarclarity har varit ett snabbt växande och starkt företag i många år. Under 2016, 2017, 2018 och 2019 tilldelades företaget TOP BRAND PV AWARD av EuPD Research.

Energi- och klimatrådgivarna i Uppsala län

Energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende service från din kommun, som finansieras med bidrag från Energimyndigheten. En energi- och klimatrådgivare hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt, och tjänsten vänder sig till såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar och företag.

Peimar

Peimar är ett italienskt företag som designar, utvecklar och tillverkar solcellspaneler av mycket hög kvalitet, och tack vare automatiserade produktionslinjer har Peimar hög produktionskapacitet. Företaget är baserat i Italien med kontor i bland annat USA, Australien, Sydafrika, Latinamerika och övriga Europa.

Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems utvecklar, producerar och levererar fästanordningar för alla typer av solceller. Fästanordningar designade för platta tak, vinklade tak eller öppna fält skickas inom ett par dagar, inom Europa. Van der Valk Solar Systems producerar för bostäder och kommersiella fastigheter och har huvudkontor i Nederländerna och England.

Growatt

Growatt grundades 2010 med en vision om att bidra till spridningen av grön energi. Growatt erbjuder ett brett utbud av bland annat solcellspaket, systemlösningar och energilagring, och de har idag kontor i Tyskland, England, USA, Brasilien, Nederländerna, Australien, Indien och Thailand.

Prysmian Group

Prysmian Group är världens största tillverkare av kablar och kabelsystem för energi och kommunikation. Vi finns runt om i hela världen och levererar produkter under varumärken som Draka och Prysmian. Den svenska tillverkningen är stationerad i småländska Nässjö, vilket är viktigt för oss. Att vara lokalt närvarande ger oss förståelse för våra kunders behov och önskemål, samtidigt som vi kan utnyttja styrkan i att vara ett globalt företag.

 

Förnybar energi är ett viktigt område för oss och våra produkter hittas i stora som små solcellsanläggningar i alla världens hörn.

WSP

WSP är ett analys- och teknikkonsultföretag med bred verksamhet inom samhällsbyggnad globalt. Vi arbetar bland mycket annat med hållbara energisystem och lösningar för den framtida staden. Vi har hög kapacitet för att utvärdera potentialen för solenergi, anpassa möjligheter för solel och solvärme till byggnaders energibehov och energisystem efter givna förutsättningar. Vi tillhandahålla konstruktionslösningar, upphandlingsunderlag, kostnads- och nyttoanalyser, stöd vid genomförande, driftsättning, besiktning liksom drift och övervakning av solenergiinstallationer över hela landet. Vi har experter som leder och driver utvecklandet och genomförandet av högeffektiva solenergiprogram till vårar kunder inom fastighetsbranschen. Vårt arbete inom solenergiområdet består även av att identifiera och minimera risker associerade med solenergiprojekt.